En speluppelvelse kan förhöjas på många vis. Bild och ljud är två vanliga komponenter, där tjusig grafik och effektfull musik kan öka inlevelsen många gånger om. En annan vanlig variant är så kallad haptisk feedback, ett vanligt fenomen i konsolsammanhang, där var och varannan spelkontroll är utrustad med vibrationsmotorer.

Med lite vibrationer genom handkontrollen går det att förstärka allt från att närma sig ledtrådar till att indikera att spelaren letat sig utanför racingbanans gränser. Medan vissa nöjer sig med att skaka hand går andra steget längre. Bland dem återfinns Cooler Masters avdelning CMODX, som sparkar av sig tofflorna och ruskar om spelare från topp till tå i gaming-stolen Synk X.

customizepreference.webp
constraintfree.png

Det är inte första gången Cooler Master ger sig på vibrerande stolar. De sitter sedan tidigare på skapelser som Motion 1, nära besläktad med Razer Enki Pro Hypersense. Nya Synk X har en hel del gemensamt med båda, men ska utöver skakig upplevelse även fungera över flera plattformar. Spelare ska sömlöst kunna rulla från lite bra vibrationer vid konsolen vidare till effektfulla explosioner vid datorn, eller till och med synka till telefonen för att gunga i takt med lite musik. Det enda som krävs är stöd för Bluetooth.

userFriendlyExperience.png
stol.jpg

Därtill är stolen bestyckad med ett batteri som ska räcka till att omvandla antingen åtta timmars musikuppspelning eller fyra timmars "intensiva baseffekter" till rörelse. Till skillnad från flera av de andra snarlika prototyperna flyttar vibrationsmotorn från stolens bas och integreras i både stolens ryggparti och säte. Det går även att komplettera det hela med en ljusshow, tack vare inbyggd RGB-belysning. Hela föreställningen kontrolleras genom en kontrollpanel på stolens sida.

Något pris eller lanseringsdatum saknas i nuläget. Den som är riktigt sugen på ett stycke Synk X kan skriva in sin mailadress för att uppdateras lagom till att stolen blir tillgänglig. CMODX skapelser tenderar vara både experimentella och i mer begränsad upplaga, varför produktens baksida sannolikt blir en högre prislapp än stolar av mer stillsamt slag.

Läs om fler exotiska tillbehör signerade Cooler Master: