Googles uppskattade Pixel-serie väntas byggas ut under företagets hårdvarushow som går av stapeln den 6 oktober. Rykten kring telefonerna har i vanlig ordning florerat omkring på internet, men huruvida det stämt eller ej återstår att se till den officiella presentationen. Specifikationer från telefonerna har dock lagts upp i förtid hos en taiwanesisk operatör som ger en väldigt klar bild av vad telefonerna ska erbjuda.

google-pixel-7-pro-specs.jpg

Enligt skärmdumpar från den kortlivade produktsidan väntas Google presentera två olika Pixel-enheter: Pixel 7 och Pixel 7 Pro. Båda telefonerna är bestyckade med Googles egen systemkrets Tensor G2, som företaget tagit fram tillsammans med Samsung, samt snarlik design som tidigare använts med Pixel 6-serien. Vidare erbjuder båda modeller vattentålighet med IP68-standard, trådlös laddning och upplåsningsmöjlighet med både ansikte och fingeravtryck.

Pixel 7 Pro är inte helt oväntat värstingen av de två enheterna. Telefonen väntas erbjuda en 6,7 tum stor skärm med upplösningen QHD+ och LPTO-teknik som erbjuder variabel uppdateringsfrekvens upp till 120 Hz. Utöver Tensor G2 väntas telefonen utrustas med 12 GB primärminne och upp till 256 GB lagring.

Tre kameror sitter på baksidan varav ena är en telefoto-kamera med 48 megapixlars upplösning och 5 gånger optisk zoom, vilket kan ge användaren 30 gånger hybridzoom när optisk och digital zoom kombineras. Utöver denna huserar kameramodulen på baksidan ytterligare en sensor på 50 megapixlars upplösning med vidvinkelobjektiv samt en ultravidvinkel på 12 megapixlar. På framsidan sitter ytterligare en kamera med 10,8 megapixlars upplösning som är kapabel att spela in 4K-video.

Pixel 7 är snäppet mindre med en panel på 6,3 tum. Upplösningen är FHD+ och uppdateringsfrekvensen ligger på 90 Hz. Lillasyskonet går endast att få med 8 GB primärminne och 256 GB lagring. Till skillnad från Pro-modellen saknas telefotosensorn och på baksidan sitter endast två kameror, varav ena är en vidvinkel på 50 megapixlar och en ultravidvinkel på 12 megapixlar.

Huruvida uppgifterna stämmer eller ej återstår att se till den officiella presentationen på torsdag, vilken går av stapeln klockan 16:00 svensk tid.