Det har passerat strax över ett år sedan Valve först presenterade Steam Deck, en handhållen tillika spelorienterad liten dator med Linux Arch-baserade Steam OS och systemkrets signerad AMD. Det visade sig bli ett populärt tillskott, men hög efterfrågan i kombination med strulig distributionskedja resulterade i ett överbelastat förbokningssystem och lång kö.

Den kön har Valve lyckats beta av i stadig takt under året och nu meddelas att de slutligen är ikapp. Slutet på kön är nådd och försäljningen av Steam Deck öppnas för alla, utan krav på reservation. Därtill får Steam Deck slutligen sällskap av den officiella dockningsstationen, som även den varit försenad. Den bjuder på ett gäng olika portar och anslutningar och får prislappen 99 euro.

b9124c46776c4d59d6c1cebd49345348cfa8a7ee.png

Valve följer med en brasklapp om att förbokningssystemet kan komma att införas igen, eftersom att de fortfarande har en övre gräns för hur många enheter de kan producera, hantera och leverera. Skulle det trilla in så pass många beställningar att det överstiger vad de kan hantera kan det åter bildas kösystem för en eller flera modeller, till dess att de tagit hand om samtliga beställningar.

Förbokade du en Steam Deck, eller blir det ett köp nu?