Kort innan Windows 11 firade ettårsdag släppte Microsoft en större uppdatering i form av Windows 11 22H2. Medan det bjöds på ett gäng funktioner, buggfixar och prestandaförbättringar var det flera efterlängtade förändringar som inte hängde med. De utlovades istället anlända som en separat uppdatering senare i oktober.

Nu är det slutligen dags och under tisdagskvällen rullade uppdateringspaketet "Moment 1" ut till användare genom Windows Update. Med det anländer flikar till Utforskaren, en funktion som efterfrågats i tidigare versioner men till användares stora förtret åter saknades när Windows 11 lanserades. Det sällskapas även av två nya praktiska tillägg till aktivitetsfältet. Det ena är en overflow-meny, en menyflik som kort och gott visar ikoner som visuellt inte får plats i de fall när användare fyllt fältet till brädden.

taskbar-overflow-v2838.webp
Taskbar-settings-and-manager.webp

Därtill går det nu att nå aktivitetshanteraren direkt genom att högerklicka på aktivitetsfältet. Det saknas fortfarande ett par funktioner, däribland den omdanade versionen av Windows inbyggda programvara för bildredigering. Den anländer istället med "Moment 2" i slutet av oktober.