En bra bit av hårdvaruhösten har hunnit passera, med de första lanseringarna från både Intel, Nvidia och AMD avklarade. Det finns trots det ett par frågetecken kvar och det största återfinns på grafikkortssidan. Där återstår vad som väntas bli Radeon RX 7000-serien med grafikarkitekturen RDNA 3.

Själva avtäckandet sker den 3 november, när AMD håller hov med livesända evenemanget "together we advance_gaming". Nu letar sig bilder ut på en prototyp som kan vara den kommande seriens toppmodell.

AMD-RADEON-RX-7000-2.jpg

Bildkälla: Twitter-användaren "HXL"

AMD-RADEON-RX-7000-1.jpg

Bildkälla: Twitter-användaren "HXL"

Bilderna har hittat ut genom användaren "HXL" på Twitter, som ska ha fått dem skickade till sig genom meddelandetjänsten QQ. Det ser ut att röra sig om en prototyp, vars design har samma röda detalj som skymtats i AMD:s teaser-bilder. Att det rör sig om en prototyp märks bland annat på baksidan är utrustad med kontaktstift. som förslagsvis används för sensoravläsning, istället för täckplåt.

Därtill syns tillväxt på längden och samma dubbla 8-pinskontakter som föregående generations toppmodeller, vilket medför maximalt effektuttag om 375 watt. Det avslöjas inte exakt vilket grafikkort det rör sig om, men antyds vara Radeon RX 7900, med antingen XT- eller XTX-suffix. Där har rykteskvarnen nyligen gjort gällande att 20 respektive 24 GB grafikminne står på menyn, men officiella detaljer saknas.

Exakt hur de nya grafikkorten ser ut och vad som gömmer sig under huven återstår att se senare i veckan, när AMD intar scenen den 3 november.

Läs mer om RDNA 3 och Radeon RX 7000-serien: