Chassitillverkaren Caselabs produkter var ett populärt inslag bland entusiaster med höga krav på att kunna möblera om i datorlådan. Det då amerikanska bolaget fokuserade på påkostade modeller med modulära inslag, där separata chassikomponenter kunde monteras efter användarens tycke och smak.

Caselabs återuppstår med svensk ägare

Efter åtta års verksamhet såg historien ut att slut 2018, när de till följd av ökade kostnader och minskande marginaler tvingades till konkurs. I en oväntad vändning köptes rubbet av svenske Emil Rytterstedt, som för ungefär ett år sedan tog över allt från webbplats till produkter och varumärke med mål om att bygga upp och återlansera Caselabs igen. Nu ser det ut att närma sig verklighet och till SweClockers berättar Emil Rytterstedt att det första steget är nära.

Återlanseringen ska ske i tre etapper och inleds med att webbsidan återvänder, där Caselabs vill tända lamporna redan i slutet av veckan. Där ska det gå att finna information och uppdateringar samt nå bolagets kundsupport. Det ska sedan följas med mjuklansering av en ny webbutik med möjlighet att beställa utvalda reservdelar, något som även dubblar som ett tidigt test av ledtider, logistik och kvalitetskontroll.

När det kan inledas beror på hur diskussion med partner- och legotillverkare fortskrider, men förhoppningen är att det ska handla om några veckor snarare än månader. Sist men inte minst ska webbutiken öppna fullt ut med hela Caselabs sortiment. Där finns ingen specifik tidsram i nuläget, utan det inväntar att kvalitet och tillhörande logistik är under kontroll. Tidigast gissar Rytterstedt på slutet av första kvartalet 2023.

Precis som tidigare utlovat ska Caselabs rikta sig direkt till den globala marknaden. Eftersom att bolaget nu är baserat i Sverige kan det dock komma att innebära lägre fraktkostnader och uteblivna tullavgifter inom Sverige och Europa och diskussion pågår kring hur fraktfrågan ska lösas bäst för nordamerikanska kunder.

Ser du fram emot Caselabs återkomst?