De senaste veckorna har kantats av ett kontakt-debacle, där Nvidias storsatsning på den nya standarden 12VHPWR synas i sömmarna efter att användare råkat ut för rykande och smältande resultat. Hittills har varken Nvidia eller intresseorganisationen bakom standarden uttalat sig om vad som ligger bakom det, men bland de som forskat i ämnet på egen hand ligger en kombination av handhavandefel och en konstruktion med knappa marginaler för fel nära till hands.

AMD duckar smältande 12VHPWR med Radeon RX 7000

Redan när problemen gav sig till känna passade AMD på att informera om att de duckar härdsmälta helt. Lag röd väljer istället att fortsätta köra på den numera klassiska 8-pinnarskontakten i dubbel uppsättning och Radeon RX 7000-serien utrustas alltså inte med färska 12VHPWR. Nu passar AMD:s marknadschef för gaming, Sasa Marinkovic, på att snöra av sig vinterkängorna och hiva iväg dem i Nvidias generella riktning.

I ett Twitter-inlägg delar marknadschefen med sig av en julhälsning och uppmanar användare att "ta hand om sig" under ledigheten (eng. stay safe). Det krävs inget avancerat utforskande mellan raderna för att tolka budskapet, som sällskapas av inget mindre än en bild på ett av bolagets nya grafikkort vilken händelsevis är beskuren till specifikt de två 8-pinsanslutningarna.

Det är inte AMD:s första pik med koppling till den nya kontakten. Under Radeon RX 7000-seriens avtäckande levererade AMD-chefen Scott Herkelman en replik angående uppgraderingsmöjligheter och tryckte särskilt på att användare "slipper nya strömadaptrar". Om det faktiskt är en stor fördel eller om det bara råkat bli för mycket glögg hos AMD återstår att se den 13 december, när Radeon RX 7000-serien tågar ut tillsammans med lucior, stjärngossar och lussebullar.