Med december i antågande börjar år 2022 lida mot sitt slut. Om drygt en månad är det dags för nytt år och traditionen trogen innebär det också en ny upplaga av mässan CES 2023, där strålkastarna riktas mot allehanda elektronik och teknik. Bland de som höll hov under årets upplaga fanns Intel, som inledde 2022 med att komplettera Core 12000-serien "Alder Lake" på både stationär och bärbar front.

Det mönstret ser ut att upprepa sig igen till nästa CES, till vilket Intel uppges göra sig redo att lyfta skynket av fler modeller ur höstens processorfamilj Core 13000 "Raptor Lake". Likt senast ska det handla om varianterna utan ett K-suffix och således även utan stöd för överklockning. Det kan även tänkas få sällskap av ett nytt flaggskepp skruvat till 6,0 GHz, något Intel tidigare utlovat till början av året.

Processorer utan K-suffix medför generellt sett lägre priser, både vad gäller processorerna och plattformen, eftersom att de allt som oftast sällskapas av lansering av nya styrkretsar. Den här gången är det mellanklassens styrkrets B760 med tillhörande moderkort som väntas, men fler kan komma att ansluta sig.

Breddandet av Core 13000-familjen stannar inte där. Fler processorer till stationära datorer kan komma att sällskapas av syskon till bärbara datorer. Intel har tidigare talat om slutet av 2022, men en lansering första veckan i januari vore inte helt oväntat. De senaste åren har Intel avtäckt sin bärbara uppställning under just CES, en tradition som även AMD och Nvidia brukar följa. Det är således ingen högoddsare att bärbart står på menyn ännu en gång.

Vad vill du se från Intel under CES 2023?