Oneplus äntrade mobilmarknaden 2014 med Oneplus 1 och arbetade under flera år med att etablera sig på mobilscenen. De senaste åren har företaget breddat sig och erbjuder produkter i flera kategorier, däribland hörlurar av olika slag, smarta klockor och TV-apparater. Företaget verkar inte ha några planer att sakta ned breddandet och avtäcker nu planer att släppa ett mekaniskt tangentbord.

Oneplus ska inte bygga ett mekaniskt tangentbord helt från grunden, utan tillskottet är ett samarbete med etablerade Keychron, som står för att bygga tangentbordet. Det hela är en del av den nya satsningen Oneplus Featuring, där mobiltillverkaren väntas erbjuda Oneplus-märkta produkter utanför sina existerande fokusområden.

Huruvida det handlar om ett Keychron-tangentbord med klistermärke från Oneplus, alternativt ett tangentbord med rött och vitt färgschema, återstår att se. Keychron erbjuder ett brett utbud av tangentbord i olika format och storlekar med olika knappar och brytare vilket ger goda möjligheter för Oneplus har att sätta sin egen prägel på ett mekaniskt tangentbord.

Något specifikt släppdatum för tangentbordet finns för tillfället inte, utan Oneplus säger att mer information väntar under 2023. Med teknikmässan CES runt hörnet vore det inte oväntat om Oneplus Featuring-satsningen debuterar under mässans gång.