Skruvmejsel är ett måste för de flesta inbitna datorbyggare, även den med starka nypor och god fingerfärdighet. Det gäller kanske särskilt när det är dags att montera processorkylare, en aktivitet som inte allt för sällan ställer krav om både tålamod och rätt verktyg. För den som saknar det sistnämnda ger sig kylartillverkaren Noctua in i leken och presenterar nu duon NM-SD1 och NM-SD2.

Till skillnad från vad Noctua vanligen lanserar är NM-SD1 och NM-SD2 inte varken kylare eller fläktar. Det är skruvmejslar, mer specifikt med två olika spetsar. Bekant är däremot färgschemat. Likt större delen av Noctuas övriga sortiment är det bruna detaljer som gäller, även om det saknas beige den här gången.

nm_sd1_5_1_1.jpg
nm_sd2_5.jpg

Specifikationer

NM-SD1

NM-SD2

Skruvhuvud

Torx T20, magnetisk

Phillips PH2, magnetisk

Monteringssystem

Secufirm, Secufirm2

Secufirm, Secufirm2

Storlek

150 mm

150 mm

Pris

110 kronor

110 kronor

Den ena är en Torx-mejsel i storleken T20 och den andra en stjärnskruvmejsel av typen Phillips PH2. Duon beskrivs som inget mindre än de "perfekta kompanjonerna" till merparten av bolagets kylare. Klingan är oavsett modell 150 millimeter lång, vilket enligt Noctua ska underlätta för den som står böjd över stora tornkylare, där vanliga korta skruvmejslar gör det omöjligt att manövrera och dra åt skruvarna ordentligt.

Även den som känner frustrationen krypa och tårarna pressa bakom ögonlocken vid tanken på tappade skruvar som rasslar runt i datorlådan kan pusta ut, eftersom NM-SD2 är bestyckad med magnetisk spets. Därtill ska det stora, gummiklädda handtaget göra skruvande till ett rent nöje, särskilt för entusiaster, systembyggare eller andra användarkategorier som roar sig med att skruva dit och loss kylare dagligen.

Den som vill införskaffa sig Noctuas bruna skruvmejslar får för närvarandet vända sig till Amazon, där båda varianter finns till en prislapp om 110 kronor styck.