De senaste åren har bred tillgänglighet på spelinriktade skärmar med OLED-panel blivit närmast verklighet, inte minst i samband med att Samsung tågade in med QD-OLED i början av året. Därtill storsatsar LG på mindre format, både i 40-tumsklassen och mycket snart i 27-tumsformat. Bland de som anslutit sig finns också Corsair, som i somras avtäckte OLED-skärmen Xeneon Flex.

Corsair avtäcker Xeneon Flex – böjbar gamingskärm på 45 tum med OLED-panel

Den 45 tum stora modellen har panel från LG och tillhör en mer udda kategori. På vardera sida om skärmen sitter nämligen handtag som tillåter användaren att själv justera från helt platt eller upp till en krökningsradie på 800R. Vid avtäckandet saknades både pris och lanseringsdatum, något som nu avslöjas landa på 2 000 USD med förbokning från och med den 15 december.

Flex Hero 1.jpg

Det är en prislapp som inklusive momspåslag motsvarar strax över 25 000 kronor i Sverige. Utöver möjlighet att själv böja skärmen omfattar specifikationerna bildförhållandet 21:9, uppdateringsfrekvens på 240 Hz och upplösning på 3 440 × 1 440 pixlar. Därtill finns stöd för bland annat adaptiv synkronisering via antingen Nvidia G-Sync eller AMD Freesync.

Det framgår att det är ett begränsat antal, men inte huruvida skärmen letar sig ut till återförsäljare vid senare tillfälle, eller om det endast är förbokningar via Corsairs webbsida som gäller.