Stora nya produktsläpp kan innebära hektiska tider hela vägen från tillverkare ned till konsumenter. Bland de som haft det lite extra stressigt, åtminstone under torsdagsmorgonen, ser ut att vara marknadsföringsavdelningen hos partnertillverkaren Galax.

I en bild på bolagets webbsida letade sig av misstag en bild på ett grafikkort med ett i sammanhanget udda produktnamn ut. Istället för Geforce RTX 4090 stod där RTX 4090 Ti, en modell som varken bekräftats existera eller vara planerad.

GALAX-RTX4090TI-HERO.jpg

Bildkälla: Videocardz

Felet upptäcktes av skarpa Twitter-ögon och därtill noterades att länken ledde till produktsidan för Galax nya RTX 4090 HOF, utan något Ti-tillägg. Det är ett nytt tillskott i partnertillverkarens uppställning, varför det extra bokstäverna i bilden sannolikt rör sig om ett tvättäkta misstag snarare än en föraning om vad som komma skall. Kort efter att det uppmärksammades gick Galax sida ned och återuppstod sedan med ny bild, utan Ti.

Med det sagt är det är inte omöjligt att ett RTX 4090 Ti kan vänta i framtiden. Nuvarande Geforce RTX 4090 är bestyckad med toppkretsen AD102, men med 12,5 procent av beräkningsenheterna inaktiverade, det vill säga 16 av 144 SM-kluster. Nvidia kan därmed i teorin lansera en modell med en fullfjädrad krets, men huruvida det finns några planer på det återstår att se.

Är tanken på ett framtida RTX 4090 Ti något som tilltalar dig?