Teslas elbilar används inte bara för att ta förare från punkt A till punkt B, utan kan även underhålla på olika sätt och vis. Tesla har släppt uppdateringar till företagets elbilar som gör det möjligt att använda bilarnas stora skärmar för att spela spel. Tidigare har spel varit tillgängliga via Tesla Arcade, där spelare kan avnjuta titlar som Cuphead, Stardew Valley och Missile Command, men nu breddas spelbiblioteket i bilarna rejält.

Med nya holiday-uppdateringen till Tesla Model S och X möter el ångkraft och förare får möjlighet att ladda ned en betaversion av Steam via Tesla Arcade. Därefter krävs inloggning med Steam-konto för att få tillgång till hela sitt spelbibliotek och sedan är det bara att tuta och köra – förutsatt att föraren äger titlarna.

Det finns ett par krav för att få det hela att fungera. Bland annat måste bilarna ha minst 16 GB primärminne samt en aktiv prenumeration på Tesla Premium Connectivity. Sedan får den AMD-märkta RDNA 2-baserade kretsen som används i bilens dator, och som även hittas i Playstation 5 och Xbox Series X, jobba för att ge spelaren en så bra spelupplevelse som man nu möjligtvis kan få i ett fordon.

Spelar du helst på dator eller i bil? Vill du köra bil i bilspel i din bil samtidigt som du kör din bil?