Microsoft har satsat hårt på att få ut Game Pass i händerna på spelare världen över. För tillfället finns det tre olika nivåer beroende på var man vill spela, där flådigaste Ultimate ger spelare tillgång till Game Pass-biblioteket på Xbox, PC samt via molnet. Nu pekar nya uppgifter på att ett fjärde prenumerationsalternativ är på ingång som är delvis finansierat av annonser.

Informationen kommer från en enkät om Game Pass, där frågan om man är villig att se reklam via tjänsten om prenumerationskostnaden var lägre. Vid sidan av detta visades en månadskostnad på 3 euro, vilket är en ordentlig prisskillnad jämfört med familjeversionen av Game Pass Ultimate, som kostar 22 euro i månaden.

Enligt enkäten skulle det billigare reklamfinansierade Game Pass-abonnemanget se lite annorlunda ut. Bland annat skulle EA Play-titlar inte inkluderas i biblioteket och Microsofts egna titlar inte bli tillgängliga förrän sex månader efter släppet, i stället för på releasedagen som i den renodlade betalversionen.

Microsoft har inte kommenterat enkätfrågan och har inte bekräftat några officiella planer att lansera reklamfinansierat Game Pass-abonnemang. Microsoft har påpekat att företaget har stora planer med Xbox nästa år och det är möjligt att reklamfinansierat Game Pass är en del av dessa planer.

Hör annonser hemma i en speltjänst, och var skulle de i sådant fall platsa bäst?