Elon Musks köp av Twitter har varit lite utav en berg- och dalbana. Berättelsen inleddes i våras när Musk utannonserade att han ville köpa Twitter för ungefär 44 miljarder USD. Detta följdes av att han ville dra sig ur köpet på grund av bristande information gällande mängden bott-drivna konton på tjänsten, men efter många om och men gick köpet igenom i oktober.

Elon Musk satte sig kort efter detta i VD-stolen och började besluta kring verksamheten och dess anställda, vilket tagits emot med blandad reaktion. De negativa reaktionerna ledde till att Elon nyligen gjorde en omröstning på Twitter där han kort och gott undrade om folket ville ha honom som VD eller inte. Totalt 17,5 miljoner användare deltog i omröstningen och resultatet landade i att 57,5 procent ansåg att han borde avgå.

Huruvida Musk var seriös med sitt uttalande om att lämna sin post var aningen oklart, men i ett färskt Twitter-inlägg påstår han visst ska följa resultatet och planerar att lämna sin VD-post – så fort han hittar en efterträdare dåraktig nog att vilja ta över. I sitt uttalande berättar Musk även att han fortfarande ska hålla chefsposition, med fokus på mjukvaru- och serverteamen.

Hur tidsplanen ser ut för Elon Musks avgång återstår att se, men sett till hur snabbt ändringar på Twitter implementerats kan det handla om förhållandevis snabba puckar. Några officiella kandidater finns för tillfället inte, men bland annat Myspace-grundaren Tom Anderson och rapparen Snoop Dogg har kastat in sina hattar i ringen.

Är du dåraktig nog att bli VD för Twitter?