Den välrenommerade kylartillverkaren Noctua är lika kända som ökända. Det förstnämnda för sina luftkylare, det sistnämnda för sitt färgschema. Det är sedan gammalt att smaken är som baken och det brun-beige färgschema som utmärker bolagets produkter har delat även entusiaster i två läger.

Asus Geforce RTX 3080 Noctua Edition – väldigt brunt och väldigt tyst

Trots det blev det inget mindre än succé när Noctua gick samman med Asus och levererade ett Geforce RTX 3070 som minst sagt stack ut i mängden. Det massiva grafikkortet utrustades med både tilltagna kylflänsar och givetvis Noctuas viktigaste signum – bruna fläktar och beige hölje. Tilltaget blev så pass populärt att RTX 3080 ifördes samma klädnad. Nu uppges Noctua och Asus återvända i ännu ett samarbete.

Informationen har letat sig ut genom Chiphell (via Wccftech), där Asus påstås dra skynket av ett nytt designsamarbete med den österrikiska fläktmakaren under CES 2023. Det ska inkludera ännu en generation grafikkort. Exakt vilka nämns inte, men sannolikt är Geforce RTX 4090, RTX 4080 eller båda två.

Enligt uppgift ska de två tillverkarna ha utvecklat konceptet för en mer elegant och premium-osande design. Därtill ska kylaren både kyla bättre och tystare. Huruvida det nya eleganta spåret betyder att de spolar färgtemat får vi reda på i januari, när SweClockers besöker CES 2023 fast beslutna om att få svar på gåtan.

Drömmer du likt undertecknad om att få dela ut fler Brun Produkt-utmärkelser?