Knappt har 2022 hunnit ta slut innan det är dags för elektronikjättarna att börja presentera nya produkter inför 2023. Vana trogen tar LG bladet från munnen redan innan CES-mässan som går av stapeln nästa vecka i Las Vegas.

Det som ofta blir det stora dragplåstret för LG är deras mycket populära TV-apparater med OLED-panel. Än så länge får vi hålla tillgodo med nya soundbars, specifikt designade för just LG:s C-serie OLED-TV. Det handlar denna gång om inte mindre än tre stycken nya ljudenheter som går under namnen SC95, S77S samt SE6S där den sistnämnda är en kompakt modell specifikt för små utrymmen och S77S är en slim modell.

För det nya flaggskeppet SC95 vankas stöd för Wowcast, en funktion som möjliggör trådlös överföring av en eARC-signal från en kompatibel TV-via en dongel. Det finns även stöd för genomströmning av en HDMI 2.1 signal med full bandbredd som innebär 120 Hz 4K-signal, VRR samt ALLM. Enligt LG är det den första soundbaren med tre stycken uppåtriktade
högtalarelement.

SC9_SmartFunction_SmartUp_04.jpg

Vidare erbjuds stöd för både Dolby Atmos samt DTS:X för objektbaserat surround-ljud och en IMAX Enhanced-certifiering. Modellen utrustas även med stöd för den nya funktionen Wow Symphony där både TV:ns inbyggda högtalare i samspel med soundbaren spelar upp ljud. LG har därtill byggt in en "uppskalare" för att mixa om stereoljud till 9.1.5 kanaler som går under det flådiga namnet smart up-mixer.

Flaggskeppet LG SC95 kan via en fot monteras direkt på kombatibla TV-modeller från LG:s C-serie OLED och denna ska kunna användas både i stående eller i upphängt läge. Flertalet av de nya mjukvarufunktionerna ska släppas även för flera av 2022-års modeller av LG:s soundbars, detta väntas komma i en mjukvaruuppdateringen under nästa år.

Exakt när de nya modellerna släpps eller vad de kommer att kosta är i skrivande stund okänt, men vi misstänker att mer information kommer presenteras på CES 2023.