Den slovenska tillverkaren är ingen duvunge när det kommer till vattenkylning, som i regel kräver ett chassi modell större. I takt med att kompakta byggen blivit mer populära och tillgängliga med väl genomtänkta chassin av typen Small Form Factor (SFF) har kylartillverkarna följt efter, då inte minst EK Water Blocks som på senare tid släppt flera komponenter och tillbehör med kompakt fokus.

EKWB-AIO-2.jpg
EKWB-AIO-1.jpg
EKWB-AIO-3.jpg
EKWB-AIO-4.jpg

Nu lanserar företaget vad som beskrivs som en helt ny 4-i-1-lösning med vattenblock, reservoar, inbyggd pump och ett kylande metallblock för den senare. Konceptet kallas EK-Quantum Velocity 2 och tanken bakom är således att ha allt i ett, bortsett från radiator med tillhörande fläkt som brukligt fortsatt behöver monteras vid ett av chassits utstansade hål för utblås.

Först ut med konceptet är EK-Quantum Velocity 2 DDC 4.2 PWM D-RGB – AM5 Nickel + Plexi, som namnet avslöjar är avsedd AMD:s senaste sockel AM5 och har plexiglas för att synliggöra RGB-belysningen i botten. Pjäsen i sin helhet mäter 89 × 59 × 132 millimeter och gängorna för rörkoppling är av måttet G1/4-tum. Konceptet släpps i sitt första skede enbart för sockel AM5 och det framgår inte när eller om det förs över till Intel LGA 1700 och framtida LGA 1851.

Det nya vattenblocket finns på EK Water Blocks webbplats och kostar 357,04 euro motsvarande knappt 4 000 kronor i Sverige. Förbeställningar går att lägga nu och leveranserna beräknas till slutet av januari 2023.