Konsumentelektronik är mycket mer än bara skärmar, datorer och tillbehör, men det är sällan frysboxar eller mikrovågsugnar har anledning att gästa SweClockers nyhetsflöde. När så sker handlar det om revolutionerande produkter som analyserande toaletter eller Razer-signerad brödrostar. Nu slår Samsung in på samma viktiga bana, med en het nyhet för den som har kontrollbehov i köket, eller som helt enkelt vill följa söndagssteken i realtid.

Det handlar självklart om en inbyggnadsugn, klippt och skuren för ett smart och uppkopplat hem. Pjäsen ingår i en serie vitvaror kallad Bespoke, som är ett av elektronikjättens paradnummer under CES 2023. Ugnen är bestyckad med en kamera och en tillhörande AI-algoritm, som kan identifiera 106 olika rätter och rekommendera passande inställningar för tillagningen. Dessutom ska ugnen påpeka om maten börjar övergå från frasig till vidbränd.

Även om det alltid är trivsamt att stirra genom ugnsluckan, kan den inbyggda kameran användas för att dokumentera och direktsända processen i hetluften via Samsungs Smart Things-applikation. Genom samma applikation är det också möjligt att starta ugnen och fjärrstyra inställningarna, vilket är perfekt för köksmästaren på språng.

För den som är på plats i köket erbjuds samma kontrollmöjligheter via ett vred, en skärm och några kapacitiva knappar. I övrigt är fronten på ugnen platt och ett handtag för ugnsluckan lyser således med sin frånvaro. Ugnen öppnas istället på samma vis som många handtagslösa kökslådor och -skåp, där användaren trycker på fronten för att luckan ska följa med.

Samsungs nykomling blir tillgänglig i fem olika estetiska utföranden och rullar ut på den globala marknaden under 2023. Framtiden får utvisa om någon kan motstå frestelsen att bjuda in framtiden till köket, men också om livesänd ugnskamera blir nya Slow-TV-favoriten.