Nyårslöften om en mer aktiv vardag stämmer träff med höga elpriser och översnöade cykelbanor. I gränslandet mellan dessa problem och begränsningar sladdar Acer in på CES-mässgolvet, med en självklar produkt för alla som vill jobba hemma och samtidigt jobba upp flåset. Det handlar om skrivbordet Ekinekt BD 3, som råkar sitta ihop med en kombinerad stol, motionscykel och generator.

► Läs alla artiklar från #CES-2023

Acer tar alltså sikte på en målgrupp med spring i benen, eller möjligtvis de som inte tycker att en arbetsdag framför en datorskärm är tillräckligt fysiskt ansträngande. Måtten på produktens grå skrivbordsyta saknas men Acer beskriver den som rymlig. Möjligtvis tänjer företaget en aning på sanningen, men det är också möjligt att Ekinekt BD 3 demonstreras tillsammans med en bjässe till bärbar dator. Ytan sväljer hur som helst en telefon och en dator med lätthet.

Under skrivbordet finns en krok att hänga sportbagen på, som förslagsvis laddas med handduk och ombyte för att svida om till halvtidsvilan under lunchrasten. För att hålla vätskenivån på topp är skrivbordsskrivan därtill bestyckad med en dryckeshållare, medan en liten LCD-skärm och tre USB-anslutningar påminner om att användaren inte trampar på utan anledning.

eKinekt BD 3 Lifestyle (2).jpg

Två av USB-portarna är Type-A och den tredje Type-C, som kan användas för att ladda nämnda dator och telefon. Den lilla LCD-skärmen bjuder statusuppdatering för det utdragna träningspasset, samt information om effekten som den stationära cykelturen genererar. Med 60 trampade varv per minut talar Acer om att en timmes kämpande ger 75 wattimmar, men huruvida elitcyklisten kan pumpa upp nivån till något som kan driva en speldator är oklart.

Vidare slipper Ekinekt BD 3-användare den pina som bakdelen får utstå efter åtta timmar på en tvåhjuling, eftersom produkten är utrustad med en vadderad sits och ett litet ryggstöd. Det senare kan nyttjas i "Working Mode", där användaren sitter upprätt och trampar på i makligt tempo. En framåtlutad position och möjlighet att cykla för glatta livet erbjuds med "Sports Mode", som kanske passar bättre när datorbatteriet börjar ge upp.

Den som känner sig lockad av pulshöjning och en svettigare vardag måste först ta sats för att komma över farthindret som är prislappen. När Ekinekt BD 3 dyker upp i europeiska butiker under juni månad följer det hurtiga priset 999 euro, som översätts till runt 11 000 kronor eller ett IKEA-skrivbord och två årskort på Friskis & Svettis.