Cooler Masters processorkylare Hyper 212 är vid det här laget inget mindre än en klassiker i budgetsegmentet och lika välkänd som omtyckt. Genom åren har kylaren därför lanserats i flera omgångar och versioner, däribland Black Edition och med tillägget Evo. Nu är det dags igen och den här gången är det Halo-skrud som gäller.

hyper212halo2.jpg
hyper212halo3.jpg
hyperevo212.jpg

Precis som tidigare modeller är det fyra värmeledningsrör vilka paras med kylfläns i aluminium med färgval om antingen svart eller vitt. Totalt krymper hela paketet lite på höjden och bygger endast ut med 154 millimeter, ställt mot exempelvis tidigare Evo-modellens 157 millimeter. Störst skillnad mot tidigare är dock den medföljande fläkten ur Halo-serien, vars större fläktblad ska bidra till att bättre kyla även senaste generationens processorer från Intel och AMD. Därtill återfinns stöd för ARGB-belysning.

Till det yttre sker några små designmässiga förändringar, där toppen får en liten täckplåt med ett geometriskt mönster och logga. Cooler Master har även valt att göra om monteringsanordningen något för enklare montering och ur kartong fungerar kylaren även med både Intels senaste sockel LGA 1700 och AMD:s AM5.

halo överblick.jpg

Utöver ny Hyper 212-version får serien även sällskap av ett större syskon i form av Hyper 622 Halo. Det är en större pjäs som kliver upp till sex värmeledningsrör och två kylflänsar, vilket sällskapas av två fläktar av samma sort som till Hyper 212 Halo. Trots det handlar det om ett relativt kompakt format med ett mått om totalt 125 × 137 × 157 millimeter.

Både Hyper 212 Halo och Hyper 622 Halo ska lanseras under årets gång, men ett exakt datum är inte tillgängligt för närvarande. Saknas gör även prislapp och det återstår därmed att se hur de två nya syskonen ligger till prismässigt.

Sponsormeddelande

Elgiganten sponsrar SweClockers bevakning av CES 2023

Är du på jakt efter det senaste inom hemelektronik? På Elgiganten finns allt en teknikfantast kan önska sig inom bland annat gamingprodukter, datorer och datorkomponenter. Alltid med prismatchning* och fri frakt över 500 kronor.

Månadens gamingdeals hos Elgiganten

* Vi strävar alltid efter att ha det lägsta priset på marknaden. I de fall vi inte lyckas, ger vår prismatch dig det lägsta priset på våra produkter. Vår prismatch gäller gentemot alla svenska konkurrenter och vid köptillfället. Allt du behöver göra är att dokumentera och visa att produkten kan köpas till angivet pris.