De flesta känner kanske till Razer för deras populära spelinriktade datortillbehör, som möss och tangentbord. Betydligt mer udda produkter är dock långt ifrån främmande för företaget, med en lång lista av förbryllande prylar. Några enstaka exempel är omvända torgvantar för gaming, en ansiktsmask med RGB eller varför inte spelglasögon med inbyggda högtalare. Nu fortsätter Razers senaste projekt på det sistnämndas spår.

På CES 2023 visar Razer upp Project Carol, som är en huvudkudde med både surround-ljud och haptisk teknologi. Kudden hängs på en lämplig stol, och när användaren lutar sig tillbaka ska denne bli omfamnad av en uppslukande kombination av komfort, ljud och haptik.

Razer Carol 3.jpg
Razer Carol 1.jpg
Razer Carol 2.jpg

Project Carol ansluts trådlöst över 2,4 GHz, och Razer menar den som byter ut sitt surroundsystem mot företagets huvudkudde ska kunna njuta av ett mindre rörigt rum med färre kablar. Helt utan sladdar blir det dock inte, eftersom batteritiden landar på åtta timmar. När det blir dags att koppla in sker laddningen med hjälp av USB-C.

I nuläget är Project Carol som namnet skvallrar om endast ett koncept. Därmed är det ännu oklart huruvida huvudkudden kommer att dyka upp i gaming-hörnorna ute i stugorna som fullfjädrad produkt, eller om idén har nått vägens ände som ett intressant koncept.

Läs mer om Razers spännande påhitt:

Sponsormeddelande

Elgiganten sponsrar SweClockers bevakning av CES 2023

Är du på jakt efter det senaste inom hemelektronik? På Elgiganten finns allt en teknikfantast kan önska sig inom bland annat gamingprodukter, datorer och datorkomponenter. Alltid med prismatchning* och fri frakt över 500 kronor.

Månadens gamingdeals hos Elgiganten

* Vi strävar alltid efter att ha det lägsta priset på marknaden. I de fall vi inte lyckas, ger vår prismatch dig det lägsta priset på våra produkter. Vår prismatch gäller gentemot alla svenska konkurrenter och vid köptillfället. Allt du behöver göra är att dokumentera och visa att produkten kan köpas till angivet pris.