Meta Quest lanserades 2019, då under namnet Oculus Quest, och har fått mjukvaruuppdateringar av olika slag sedan dess. När uppföljaren Quest 2 lanserades fortsatte uppdateringar med nya funktioner rulla ut till föregångaren, men VR-headsetets tillverkare har nu bestämt sig för att lägga uppdateringarna på is.

Utöver att Quest får stå utan ny funktionalitet i framtiden kommer även vissa funktioner att stängas av. Primärt handlar det om sociala verktyg som bland annat möjligheten att skapa eller delta i grupper samt att tillgången till Meta Horizon plockas bort. Det sistnämnda planeras ske den 5:e mars.

Varför Meta bestämt sig för att lägga funktionsuppdaterinar åt sidan är för tillfället okänt. Det spekuleras att hårdvaruskillnader mellan Quest och Quest 2 sätter käppar i hjulet för utvecklingen av nyare funktioner, vilket lett till att Meta hellre blickar framåt.

Detta gäller dock endast uppdateringar med nya funktioner till Quest och användare kommer förstås fortsatt ha tillgång till sina VR-upplevelser. Kritiska buggfixar och säkerhetsuppdateringar planeras att rulla ut till headsetet fram till 2024. Något specifikt slutdatum delar dock Meta inte med sig av.

Kommer du sakna ny funktionalitet i Meta Quest?