Medan Windows-försedda bärbara datorer knappt går att få tag på utan pekskärm har Apple hållit sig från interaktion med fingrar på skärmar i sin Macbook-serie. Företaget har doppat tån i pekskärmspoolen genom att implementera en skärmremsa ovanför tangentbordet som användare kan pilla på med sina fingrar. Enligt Bloomberg är Apple redo att kasta sig ordentligt in i matchen genom att förse Macbook med både pekskärm och OLED-panel.

Bloomberg skriver att ingenjörer på Apple fortfarande jobbar med de nya Macbook-varianterna och att det kan dröja till år 2025 innan enheterna dyker upp i butik. Det påpekas dock att Apples planer kan ändras med tiden och att pekskärmssatsningen kan komma att skrotas. Craig Federighi, mjukvaruansvarig på Apple, har i en tidigare intervju berättat att Apple jobbat på prototyper av Macbook med pekskärm, men att dessa aldrig gick vidare till produktion.

Ny OLED-panel och pekskärmsfunktionalitet ser i sådant fall ut att vara de största ändringarna som är på ingång till Apples Macbook-serie, medan designspråket väntas vara förhållandevis oförändrat. Givetvis kan vi även vänta oss andra renodlade hårdvaruupgraderingar, som mer kraftfulla processorer och grafikdelar. I och med att arbetet uppges vara i ett tidigt skede återstår det att se om det blir något utav pekskärmssatsningen.

Vill du ha en Macbook med pekskärm?