Nanoleaf har gett smarta hemmet-marknaden en rad olika ljusprodukter med modulär design som låter användare skapa egna formstrukturer och bygga ut vid behov. Nanoleaf-lamporna har primärt använt sig av Thread för kommunikation och kan kontrolleras via bland annat Nanoleaf-applikationen, Apple Homekit och Google Home. På CES 2023 presenterade Nanoleaf en rad nya produkter som använder sig av den nya breda standarden Matter.

IMG_6778 kopiera.jpg

Nanoleaf 4D

IMG_6782 kopiera.jpg

Nanoleaf Skylight

Två ljusprodukter och en uppsättning sensorer är vad Nanoleaf erbjuder på nyhetsfronten. Nanoleaf 4D ska höja TV-upplevelsen med en Philips Hue-liknande upplevelse. En ljusremsa placeras bakom skärm eller TV och med hjälp av en kamera kan ljusremsan reagera baserat på vad som visas i bild. För den som har ytterligare Nanoleaf-produkter i hemmet kan signaler även skickas till dessa för komplett ljusshow. Under andra kvartalet ska 4D-kitet bli tillgängligt i butik och i USA landar prislappen på 99 USD för ett startpaket. Kameran ska även bli tillgänglig separat.

Andra nya produkten är takarmaturen Skylight. Precis som företagets tidigare ljuspaneler handlar det om modulär design och användare har möjlighet att placera panelerna förhållandevis fritt i olika mönster. Lamporna kan lysa i 16 miljoner olika färger och synkroniseras med andra Nanoleaf-lampor, eller användas som ersättning för traditionella takarmaturer. Nanoleaf Skylight släpps under årets tredje kvartal och priset är för tillfället okänt, men enheterna ska att säljas i två- och fyrapack.

IMG_6784999.jpg

Till sist återfinns en rad sensorer i nya Sense+-serien vid namn Smart Light Switch, Wireless Smart Light Switch och Nala Learning Bridge. Samtliga enheter har rörelse- och ljussensorer för att automatiskt aktivera belysning, men samtliga kan även justeras manuellt. Nala Learning Bridge dubbeljobbar som hubb som kan användas för att länka samman Thread-kompatibla enheter i det smarta hemmet. De smarta brytarna släpps under tredje kvartalet, medan Nala Learning Bridge lanseras under år 2024.

Vid sidan av dessa nya produkter har Nanoleaf uppdaterat utbudet av företagets enklare Essential-enheter, bland annat A19, BR30, GU10 och Lightstrip. De uppdaterade versionerna släpps under årets första kvartal och ska fungera precis som de tidigare varianterna, men är även kompatibla med Matter. Prisnivåerna väntas ligga på samma nivå som tidigare.

IMG_6780 kopiera.jpg

Nanoleaf Canvas ska få Matter-stöd

Utöver att erbjuda Matter-stöd i nya produkter planerar Nanoleaf att ta standarden till vissa äldre produkter. Via mjukvaruuppdatering som släpps senare i år ska bland annat Shapes, Elements, Canvas och Lines få stöd för Matter, men exakt när uppdateringen släpps är för tillfället okänt.

Sponsormeddelande

Elgiganten sponsrar SweClockers bevakning av CES 2023

Är du på jakt efter det senaste inom hemelektronik? På Elgiganten finns allt en teknikfantast kan önska sig inom bland annat gamingprodukter, datorer och datorkomponenter. Alltid med prismatchning* och fri frakt över 500 kronor.

Månadens gamingdeals hos Elgiganten

* Vi strävar alltid efter att ha det lägsta priset på marknaden. I de fall vi inte lyckas, ger vår prismatch dig det lägsta priset på våra produkter. Vår prismatch gäller gentemot alla svenska konkurrenter och vid köptillfället. Allt du behöver göra är att dokumentera och visa att produkten kan köpas till angivet pris.