En av de starkaste trenderna de senaste åren på chassimarknaden har varit modeller med dubbla kammare och flera sidor i härdat glas, kanske starkast exemplifierat av Lian Li PC-O11 Dynamic. NZXT tolkar trenden på sitt eget vis och lanserar nu chassimodellerna H9 Flow samt H9 Elite, där den tidigare nämnda har ett fokus på luftflöde och den senare har ett fokus på härdat glas.

Gemensamt för båda modellerna är en front- och sidopanel i härdat glas som erbjuder maximal insyn på komponenterna på insidan. Både Flow och Elite erbjuder därtill stöd för upp till tre stycken 360-millimetersradiatorer för vattenkylning. De båda är vidare bestyckade med en perforerad sidopanel mot kammaren bakom moderkortsplåten, för att ge maximalt luftflöde till nätaggregat och sidofläktarna.

flow.jpg

Flow-modellen erbjuder ett än större fokus på luftflöde, eftersom den även utrustas med en perforerad panel på toppen av chassit för att förbättra luftflödet ytterligare. H9 Flow levereras med fyra stycken förmonterade "Quiet Airflow" 120-millimetersfläktar ur NZXT:s F-serie.

elite.jpg

H9 Elite byter istället den perforerade toppen mot en i härdat glas, därtill använder NZXT vad de kallar för en transparent monteringssats för fläktar och radiator i toppen. Chassit kommer utrustat med tre stycken "RGB Duo"-fläktar i storleken 120 millimeter samt en "Quiet Airflow" i samma storlek ur NZXT:s F-serie. Dessutom levereras HP Elite med version två av NZXT:s fläkt- och RGB-hubb.

För att kunna montera grafikkortet vertikalt behöver användaren skaffa sig en vertikal hållare som säljs separat. Båda chassimodellerna finns i både svart och vitt utförande och är tillgängliga i butik nu. Riktpriset på H9 Flow landar på 2 099 kronor och för den som önskar den flådigare Elite-modellen gäller ett riktpris på 3 199 kronor.

Läs mer om chassin: