Populära tangentbordstillverkaren Keychron visar upp ett nytt trådlöst tangentbord vid namn Q1 Pro. Som namnet avslöjar handlar det om en variant av Q1, där Pro-epitetet handlar om trådlöshet samt förbättrad skrivupplevelse. Q1 Pro använder sig utav Bluetooth och kan växla mellan tre olika enheter trådlöst, samt ytterligare en via kabel. I trådlöst läge är det hela 300 timmars batteritid som gäller.

Nackdelen med att köra Q1 Pro trådlöst är lägre polling rate jämfört med när kabel används. Med kabel ligger det på 1 000 Hz, men via Bluetooth är det max 90 Hz som gäller, vilket kan upplevas som mindre responsivt. Utöver den trådlösa funktionaliteten har ändringar skett i innanmätet. I stället för att använda en platta av metall framför kretskortet har Q1 Pro-versionen en platta av polykarbonat, vilket enligt Keychron ska ge användaren en trevligare ljudmässig klickupplevelse.

Gateron-brytarna som använts tidigare byts mot Keychron K Pro-brytare, men finns tillgängliga i smakerna linjära röda, taktila bruna och taktila gula. Den sistnämnda sorten ska erbjuda en mer kännbar aktiveringspunkt än de bruna. Brytarna är även utbytbara om du skulle föredra något annan brytarlösning.

keychron brytare.jpg

Keychron Q1 Pro går att förboka via Kickstarter för 194 USD och leverans ska ske i april. Detta gäller dock varianten med amerikansk layout och hur länge det dröjer innan nordisk variant, både fullkittad med brytare och tangenter samt utan, erbjuds återstår att se.