Efter många om, men och inte minst förseningar lanserade Intel de första grafikkorten i Arc-familjen sent i höstas, där den stationära uppställningen slutligen främst består av mellanklassinriktade Arc A770 och A750. Nu letar sig ännu ett Arc-märkt grafikkort ut via testsviten Compubench databas, vars specifikationer bjuder på nya frågetecken.

Det listade grafikkortet har inget namn, men från resultatet går att utläsa att modellen har 256 beräkningsenheter, vilket i sin tur betyder 16 stycken Xe-kärnor. Det enda andra existerande grafikkort i Intels uppställning som matchar det är den bärbara sidans Arc A550M, men eftersom det okända grafikkortet rapporteras ha klockfrekvenser på runt 2 400 MHz är det sannolikt inte någon bärbar krets som gömmer sig bakom Compubench-resultatet.

arc-a-series-graphics-3-5-7-specs-4.png

Ett möjligt alternativ är att den i mångt och mycket bortglömda mellanmodellen Arc A580 återupplivas. Intel avtäckte A580 samtidigt som de kraftfullare syskonen, men har sedan dess tystnat helt om modellen, som till synes sopats under mattan. Det skulle i sådant fall innebära att specifikationerna förändrats sedan avtäckandet, eftersom A580 då uppgavs vara utrustad med 24 stycken Xe-kärnor – inte 16 stycken.

Det kan även vara något helt nytt, potentiellt kopplat till de uppgifter om planer på en kommande refresh under namnet Alchemist+ som letade sig ut i början av månaden. Lika möjligt är att det rör sig om test av en prototyp som inte är tänkt att bli någon faktisk produkt och exakt vad Intel kokat ihop får därmed framtiden utvisa.

Källa: Videocardz