Dataintrång är ett fortsatt problem för privatpersoner såväl som företag, där nya attacker inträffar någorlunda regelbundet. Det senaste företaget att drabbas av en attack är speljätten Riot Games, som står bakom populära titlarna League of Legends och Valorant. Intrånget skedde i förra veckan i form av en social engineering-attack, där bedragare får tillgång till data genom manipulation och lurendrejeri.

Då var företaget inte redo att dela detaljer om händelsen, varför de istället anländer nu. På Twitter berättar Riot Games att företagets analys avslöjar att källkoden till spelen League of Legends och Teamfight Tactics, samt en föråldrad anti-cheat-lösning är på vift. Aktörerna bakom attacken kräver Riot Games på en lösensumma, något som spelutvecklaren berättar att de inte ämnar betala eftersom inga användaruppgifter stulits.

Även om inga användaruppgifter läckt ut är intrånget inte helt smärtfritt. Riot Games meddelar att den stulna källkoden kan resultera i att nya varianter av fusk till spelen letar sig ut. Dessutom innehåller källkoden experimentella funktioner i tidigt stadium. Vilka funktioner det kan röra sig om framgår inte, men speljätten berättar att vissa av dessa inte nödvändigtvis är tänkta att implementeras i spelen.

Riot Games har polisanmält attacken och lovar att återkomma med detaljer om intrånget efter en djupare undersökning. Då ska företaget klargöra vilka säkerhetshål som möjliggjorde attacken och vilka åtgärder de tar till för att täppa till dessa. Utvecklaren avslutar med att uppdateringar till spelen ska släppas relativt obehindrat, eftersom maskineriet snurrar igång som vanligt senare i veckan.