I samband med Windows 11 fick Utforskaren i operativsystemet en hel del designmässig kärlek. Filhanteringsverktyget fick en ny design som passar bättre med det nya operativsystemet och sedan en kort tid tillbaka möjlighet att använda sig utav flikar. Nu ser utvecklarna ut att vara redo att trycka ut nästa ändring och den här gången är det djupare integrering med Microsofts applikationer som står på schemat.

Windows Central har rotat fram interna illustrationer av ändringarna som är på ingång. Dessa pekar på mer omfattande integrering av molntjänsten Onedrive i gränssnittet samt Microsoft 365. Den sistnämnda väntas göra det lättare att se om filerna har någon koppling till specifika mailtrådar, samt vilka som har tillgång till filen via molnet.

explorer.jpg

Vidare kan ytterligare ändringar av designen vara på ingång. Genvägar för att klippa och klistra har flyttats ned till rutan där filerna befinner sig, istället för att ligga i topplistan. Andra nyheter som kan dyka upp i Utforskaren under årets gång är möjligheten att sätta nyckelord och färger på filer, vilket väntas underlätta vid sökning.

Enligt Windows Central väntas dessa ändringar bli tillgängliga senare i år, antingen i samband med sommarens stora Moment-uppdatering eller som en del av höstens stora uppdatering. Specifikt när det blir återstår helt enkelt att se.

Är du nöjd med Utforskaren i Windows 11?