För ungefär en månad sedan släppte Nvidia lös Geforce RTX 4000-seriens tredje tillskott för stationära datorer, i form av RTX 4070 Ti, den omdöpta modell som tidigare var känd som RTX 4080 12 GB. Näst på tur väntas RTX 4070 och nu tyder registreringar hos Eurasian Economic Comission (EEC) på att även enklare instegsmodeller är hack i häl.

Registreringarna tillhör kinesiska Shangke Group, vilka står bakom partnertillverkarna Maxsun och Soyo. Båda är svårfunna på den europeiska marknaden, även om förstnämndas anime-inspirerade designer letar sig ut i teknikmedia med jämna mellanrum.

eeeeec.jpg

Trots de många rykten om RTX 4060 Ti som florerat de senaste veckorna är det intressant nog istället RTX 4060 och RTX 4050 som dyker upp i EEC:s databas, tillsammans med RTX 4070. Det är två modeller det varit betydligt tystare om och de budgetorienterade varianterna har tidigare spåtts dröja till sommaren.

Med det sagt är en registrering hos EEC inget mer än ett tecken på att företaget förbereder sig för en viss modell i framtiden. Det avslöjar inte heller något vad gäller specifikationer, pris eller lanseringsdatum. Därtill är det ingen garanti för att en produkt lanseras, även om det ofta ger en föraning om vad som komma skall.

Ser du fram emot nya grafikkort i mellanklassen?