Att Oneplus ska släppa en surfplatta har det ryktats om sedan flera år tillbaka, men någon lansering av surfplatta har inte skett. Den senaste tiden har extra mycket rykten florerat på internet, så pass att Oneplus kände att det var dags att bekräfta att företagets första platta officiellt är på ingång.

I ett blogginlägg pratar företaget om designen på kommande Oneplus 11-serien samt nya Buds Pro 2. Detta följs upp av en första titt på den mytomspunna surfplattan som går under namnet Oneplus Pad.

Utöver en bild som visar baksidan på surfplattan ger företaget en munsbit av designtänket, som bland annat att kameran på baksidan centrerats för att göra att enheten kan användas både horisontellt och vertikalt, utan att kameran täcks över av användarens fingrar. Vidare lyfts surfplattans ergonomiska design som ska göra det lättare att använda enheten under längre period.

Another outstanding feature of the OnePlus Pad is the cambered frame. The arc is designed in line with ergonomics, something that allows users to hold the tablet comfortably for an extended period of time without fatigue.

Oneplus håller locket på för stunden gällande ytterligare information om surfplattan och mer intressant fakta och specifikationer dyker upp under företagets event den 7 februari.

Vad vill du se för flådigheter i Oneplus surfplatta?