På senare tid har det varit viss rörelse inom de aktuella partnertillverkarna på grafikkortsmarknaden. Under fjolåret bröt välkända EVGA med Nvidia, och slutade helt tillverka grafikkort. Samtidigt skymtades en nykomling i datortillverkaren Acer, som med sin version av Intels Arc A770 för första gången började sälja grafikkort direkt till kund.

Nu pekar rykteskvarnen på att Acer planerar att expandera från blått till rött. Enligt uppgifter från den kinesiska tekniksidan Board Channels (via Videocardz) snickrar Acer nämligen på partnermodeller av AMD:s senaste Radeon RX 7000-serie med RDNA 3. Det innebär i så fall att Acer blir partnertillverkare åt både AMD och Intel.

Acer RX 7000 Rykte.png

Enligt uppgifterna ska Acers grafikkort leta sig ut till butikshyllorna någon gång under året. Med Arc-familjen siktade Acer in sig på Intels toppmodell Arc A770, som fick Bifrost-skrud. Ännu är det inte känt huruvida företaget i första hand siktar på de existerande toppmodellerna ur Radeon RX 7000-serien eller om fokus blir kommande mellanklassvarianter.

Enligt Board Channels är något samarbete med Nvidia inte aktuellt för Acer i nuläget, men utesluter inte att något sådant kan dyka upp i framtiden. Trots att företaget håller sig till att lägga till en aktör i taget kan det bli ett stort åtagande. AMD har både en större marknadsandel och fler partnertillverkare att konkurrera med ställt mot Intel, något som kan bli en utmaning för nybörjaren Acer.