Att använda sin dator till TV:n i stället för dedikerat skrivbord och mjukvara finns för att göra spelupplevelsen mer optimal. Steam har sedan en tid tillbaka erbjudit Big Picture Mode för just detta ändamål, men gränssnittet har mer eller mindre varit detsamma sedan starten 2012. I juli 2021 blev det känt att gränssnittet skulle få lite kärlek och nu har den nya designen släppts skarpt.

big screen old.jpg

Gamla gränssnittet

big screen nya.jpg

Nya gränssnittet

Den nya designen erbjuder en rad förbättringar som får gränssnittet att kännas mer modern. Hemskärmen visar nu dina senast spelade spel i större format så att du snabbt och enkelt kan återuppta spelsessioner. Vidare har det blivit enklare att nå sökfunktion samt att det blivit enklare att konfigurera handkontroller.

Bland de mindre nyheterna hittar vi möjligheten att välja vilken skärm som ska användas primärt när spel startar i Big Picture-läget samt möjlighet att köra spel i fönsterläge. Känner du att nymodigheterna inte är något för dig är det enkelt att använda det gamla gränssnittet genom att lägga till "-oldbigpicture" som kommando vid uppstart. Detta kan vara användbart om det uppstår kompatibilitetsproblem, men denna möjlighet kommer försvinna med framtida uppdatering.

Använder du Big Picture-läget?