På senare tid har trådlösa möss med låg vikt blivit allt mer populära och tillverkarna allt mer kreativa med bantningskurerna. Razer är inget undantag och företagets Viper-serie fick förstärkning under fjolåret med Viper V2 Pro, med en vikt på endast 58 gram. Nu presenterar Razer seriens nästa steg.

På Razers webbsida dyker Viper Mini SE upp. Här syns en rejält avskalad design som tar konceptet ihålig mus till nästa nivå, i jakt på lägsta möjliga vikt. För att bibehålla stabil konstruktion kombineras hålrum med magnesiumlegering och den trådlösa huggormen får en vikt på fjäderlätta 49 gram utan kabel.

Razer Viper SE 4.jpg
Razer Viper SE 2.jpg
Razer Viper SE 3.jpg

Utöver låg vikt landar polling rate på 4 000 Hz och det är trådlös anslutning med hjälp av Razers Hyperspeed som gäller. Batteritiden ska räcka till att hålla nykomlingen igång i upp till 60 timmar. Laddning sker med USB Type-C och tar 90 minuter, men under tiden kan musen användas med sladd. Med på köpet medföljer musfötter i både traditionell PTFE-plast och glas med Gorilla Glass 3 för den som vill glida runt så lätt som möjligt.

Razer Viper Mini Signature Edition blir en minst sagt dyrköpt pjäs. Medan originalet Viper Mini låg på cirka 400 kronor kliver nykomlingen in på 279 USD. Det motsvarar cirka 3 600 kronor inklusive moms, eller ett kilopris på 73 000 kronor för den som hellre räknar på vikt. För den som är sugen ska försäljning ske genom Razers webbutik, med säljstart precis runt hörnet den 11 februari.

Hur lätt vill du att din spelmus ska vara?