Att dra kablar snyggt och prydligt kan vara klurigt. Speciellt när det kommer till nätaggregatets strömkablar. Medan chassitillverkare tillämpat smarta lösningar för att gömma undan kablar har nätaggregaten inte förändrats nämnvärt. Nu vänder Corsair på steken och möblerar om placering av strömkontakterna.

Med serien Corsair RMX Shift sidoplaceringen är den stora nyheten. Förutom att det ska göra det lätt att dra kablar snyggt, underlättar placeringen för att sätta i och dra ur kablar från nätaggregatet. Vidare hävdar Corsair att placeringen på långsidan gör det möjligt att dra kablar i chassit utan att de böjs eller vrids.

RMxShift1.jpg
RMxShift2.jpg
RMxShift3.jpg
RMxShift4.jpg

Exakta mått på pjäsen saknas, däremot rekommenderas ett avstånd på minst 30 millimeter till chassits sida, för att få plats med kontakterna. Utöver den nya möbleringen erbjuds moderna standarder som ATX 3.0 och PCI Express 5.0. Detta innebär bland annat dedikerat uttag för 12VHPWR-standardens 16-pinnarskontakt, som bland annat används för att förse Nvidias nya RTX 4000-serien med ström.

Certifiering 80 Plus Gold gäller för hela RMX Shift-serien, som finns tillgänglig i smakerna 750, 850, 1 000 och 1 200 watt och med priser från 1 999 kronor till 3 249 kronor. För tillfället är det endast 750 W-varianten som är tillgänglig, men de mer kraftfulla syskonen väntas bli tillgängliga i mitten av februari.

Hur ser din kabeldragning från nätaggregatet ut?