När nu OLED-skärmar på allvar börjat sprida sig från TV-bänken till skrivbordet experimenterar tillverkarna med en rad format. Vissa väljer mellan jätteskärmar och beprövade varianter i 27-tumsklassen, medan andra andra mellan välvd och platt panel. Det senare behöver inte nödvändigtvis vara spikat från fabrik, där Corsairs Xeneon Flex kan böjas efter tycke och smak.

Skärmen avtäcktes under sensommaren 2022 och är en bred 45-tumsmodell med bildförhållandet 21:9 och en LG Display-signerad OLED-panel i fokus. I december fick amerikanska intressenter möjlighet att förboka pjäsen genom Corsairs webbutik, men nu öppnas dammluckorna för köpsugna världen över. Det innebär dels tillgänglighet i Corsairs europeiska webbutik, men också att Xeneon Flex finns i lager hos några svenska återförsäljare.

Att det inte är en billig skärm har varit uppenbart sedan avtäckandet och hos Komplett och Inet landar prislappen på 28 990 kronor. I skrivande stund finns ett fåtal exemplar tillgängliga i de båda butikerna, medan Webhallen och Proshop är två aktörer som fortfarande väntar på att lagerhyllorna ska få flexibelt besök. I och med att produkten nu dyker upp i butik, fylls webben med recensioner från såväl tekniksajter som ivriga köpare.

Till den saftiga prislappen hör en upplösning om 3 440 × 1 440 pixlar med uppdateringsfrekvens upp till 240 Hz, ackompanjerat av adaptiv bildsynkronisering med AMD Freesync och Nvidia G-Sync. Den speciella skärmen har också en speciell fot, som har USB- och ljudanslutningar på framsidan och bildanslutningar baktill. Skärmen böjs manuellt med hjälp av de två handtagen på vardera sida och kan justeras från helt platt till den relativt snäva krökningsradien 800R.

Är Xeneon Flex något för dig? Varför, eller varför inte?