Låga marginaler och hård konkurrens gör hemelektronik till en tuff bransch i Sverige. Bland aktörerna finns tyska Mediamarkt, som etablerade sig på svenska marknaden för nästan 20 år sedan. Trots lång tid på marknaden har den svenska filialen främst gått i förlust. Nu följer de butikskedjor som Onoff, Expert och Siba i graven och lämnar Sverige för gott.

För närvarande har Mediamarkt 29 fysiska butiker i Sverige, men trots att Mediamarkt packar väskorna bommas inte portarna igen. Istället lämnas stafettpinnen över till kedjan Power, som tar över lokaler, personal och kundansvar. Förvärvet väntas vara klart under sommaren, men något exakt datum saknas. I samband med det ska butiker utrustas med nya skyltar och byggas om.

Fram till dess att övergången till Power-varumärket är klar kommer MediaMarkt att fortsätta att ha en närvaro på nätet och i fysiska butiker i Sverige. Alla garantier och skyldigheter gentemot kunder och leverantörer kommer därefter att övertas av Power och fortsätta att gälla som tidigare. – Mediamarkt

Norska Power, tidigare kända som Expertkoncernen, är inga nykomlingar i Norden. Utöver Norge är kedjan etablerad med butiker i både Danmark och Finland, men i Sverige finns de endast som webbutik. Power Sweden tar över 100 procent av aktierna för Mediamarkts svenska dotterbolag, men det tyska moderbolaget Mediamarkt Saturn blir kvar som delägare med en andel om 20 procent i Power Sweden.