Elektronikjätten Apple är inte rädd för att dra på stora växlar när nya produkter ska lanseras, där det återkommande Iphone-evemenemanget i september blivit något av en tradition för alla med teknikintresse. Bolaget håller också hov på vårkanten, och inför årets upplaga snackas det om att det är dags för den försenade lanseringen av Mac Pro med Apple-hårdvara.

Medan Mac Pro lär få mesta möjliga uppmärksamhet visar Apple nu en betydligt mer diskret sida, när de mitt i snöstormen ger försmak av våren med en knallgul variant av Iphone 14. Avtäckandet sker med en bild på bolagets webbsida, ett avtäckande dimensionerat för den lilla nyheten, som kanske främst faller påskfantaster och bananälskare på läppen. Den gula nyansen utökar höstens kollektion som går i svart, vitt, rött och pastelltonade blått och lila.

Apple 2.PNG

Att följa upp med en ny färg är något Apple gjort vid några tillfällen tidigare, men då som en parentes i andra presentationer. Detta skedde exempelvis i mars förra året, när samtliga Iphone 13-varianter fick ett grönt färgalternativ. När Apple nu vandrar motsols i färgcirkeln lämnas dock Iphone 14 Pro utanför. Iphone 14 och Iphone 14 Plus blir därmed ensamma om den estetiska uppdateringen, men givetvis är övriga specifikationer identiska med äldre syskonmodeller.

Nytt och gammalt när Iphone 14-serien gör debut

Därmed är specifikationerna också bekanta från nämnda Iphone 13, eftersom ordinarie Iphone 14 är en favorit i repris, med systemkretsen A15 Bionic och 6,1 tum stor OLED-skärm. Växlingskursen ger dock högre priser, medan låg efterfrågan från kunder fick Iphone 13 Mini-efterträdaren att bli en 6,7 tum stor Plus-variant.

För den som nu vill ha någon av de ny-gamla telefonerna i gult kan de förbeställas från den 10 mars, för leverans den 14. Den som redan har en Iphone 14- eller 14 Pro-modell men en förkärlek för intensivt gul elektronik kan glädjas åt att Apple även avtäcker silikonskal i samma färg, som på Apple-språk heter kanariegul. De exotiska skalen sällskapas av lika färgstarka prislappar om 695 kronor, medan Iphone 14 och Iphone 14 Plus går loss från 11 996 respektive 13 497 kronor.

Anser du att färgen på telefonen spelar roll? Följer kanske alla dina teknikprylar ett bestämt färgschema, eller är det prestanda och funktioner som styr?