Epic Games Store lanserades 2018 och har sedan dess byggt på butiken med nya funktioner för att konkurrera med Steam. Nu har möjligheten att självpublicera egenutvecklade spel på tjänsten lagts till, vilket gör plattformen extra attraktiv för mindre utvecklare.

Att publicera spel på Epic Games Store är förhållandevis enkelt. Utvecklare behöver endast registrera utvecklarkonto, betala en kostnad på 100 dollar för varje titel som ska släppas och sedan släppa titeln på butiken. Givetvis finns det en rad steg mellan och spelet bör fylla Epic Games krav samt genomgå en utvärdering innan spelet läggs upp på butiken.

Spel som läggs upp på Epic Games Store måste fylla en rad krav. Multiplayerspel måste ha crossplay-stöd mellan PC-plattformar, åldersgräns för regional distribution samt att spelet kort och gott måste fungera.

Jämfört med Steam kan det vara aningen mer attraktivt att släppa spel på Epic Games jämfört med Steam. Även om Steam har dubbelt så många användare som Epic Games Store, får utvecklare en större bit av kakan vid spelförsäljning. Medan Steam tar 30 procent av intäkterna, tar Epic Games tar 12 procent. Vidare assisterar Epic Games med åldersgränsgranskning, översättning av landningssidor och fri användning av spelmotorn Unreal Engine.