När efterfrågan och tillgång hamnar i obalans väcker det allt som oftast liv även i de mer tveksamma aktörerna, som inte skyggar för lika tveksamma knep. Utmärkande exempel på senare år inkluderar bland annat 256 processorer under västen och felmärkta grafikkort.

Hack i häl på smugglarna är tullmyndigheter och dess anställda, varför nya knep behövs för att smyga gods över gränser. En klassiker är att stoppa prylar i någon annan pryl, något som tog lite oväntad vändning när kinesisk tull tog en närmare titt på en elsparkcykel. Där gömde sig nämligen inget mindre än 84 stycken SSD-enheter från Kingston.

CHINA-SSD-3.jpg

SSD-paket tittar fram ur styret

2023-03-20-image-3.jpg
röntgen.jpg
2023-03-20-image-2.jpg

Enligt uppgift blev tulltjänstemännen misstänksamma när en särdeles nervös man försökte leda sin elsparkcykel genom den genomgång som var dedikerad för personer utan gods att deklarera. Personal på plats insisterade därmed på röntgen av det misstänkta fordonet, vilket avslöjade ett minst sagt tilltaget lagringsutrymme i styret.

Tilltaget benämns som utmärkande, eftersom de flesta andra fall som involverar elsparkcyklar stoppar godset i utrymmet för batterierna istället. Det kreativa tillvägagångssättet räckte dock inte hela vägen och samtliga enheter beslagtogs. Exakt värde på SSD-paketet framgår inte, mer än att det var tillräckligt mycket för att göra sparkcykelsmugglaren riktigt ängslig.

Hur smugglar du din hårdvara?