Apple tycks anse att det är pöbelmässigt beteende att klicka på fysiska knappar. Nya läckta renderingar på kommande Iphone 15 Pro visar att värstingversionen saknar fysiska knappar och väntas i stället använda tryckkänsliga zoner på sidan för att bland annat justera volym.

iphone 15.jpg

Korta knappen för ljudinställningar och långa för volym.

Renderingarna i fråga visar den kommande telefonen och häller ytterligare vatten på den rykteskvarn som börjat snurra kring knapparna på Iphone 15. Istället för dedikerade knappar för volym, strömbrytare samt ljudreglage har telefonen en pekvänlig yta som ersätter knapparna. Touch-knapparna återger haptisk feedback, även känt som vibration, när fingret rör ytan för att indikera aktivering.

Känner du att fysiska knappar är ett måste ser mobiljätten ut att behålla knappar på vanliga Iphone 15 och 15 Max. Dessa väntas förses med volymknappar, strömbrytare samt reglage som låter dig aktivera tyst läge precis som tidigare.

Huruvida Apple skrotar fysiska knappar med Pro-versionen av Iphone 15 återstår att se. Den nya serien Iphone-telefoner väntas presenteras i september och till dess lär det dyka upp ett och annat spretigt rykte som hävdar att telefonen kommer ha alla möjliga sorters magiska funktioner. Hur telefonerna väl har för funktioner och utseende får vi helt enkelt se när den presenteras officiellt.

Vill du ha fler eller färre knappar på telefonen?