Netflix testar olika lösningar för att öka intäkterna och få nya, samt behålla, prenumeranter. I höstas lanserade streamingjätten ett nytt abonnemang på vissa marknader som delvis var reklamfinansierat. Initialt gick satsningen långsamt. Så pass att Netflix blev tvungna att återbetala annonsörer. Nu verkar satsningen bära frukt då närmare en miljon prenumeranter anslutit sig till det billigare abonnemanget.

Enligt Bloomberg ska antalet prenumeranter av det nya abonnemanget klättrat upp till en miljon-strecket redan i januari. Vidare har fler hoppat på det nya abonnemanget jämfört med bas-versionen, men Standard- och Premium-versionerna växer fortfarande snabbare.

Även om Netflix nya reklamabonnemang börjar locka till sig prenumeranter, ligger företagets satsning efter jämfört med liknande prenumerationer hos konkurrenter som Disney+ och HBO Max. Dessa två har dock fler prenumeranter som betalar för reklamfinansierat abonnemang, jämfört med vanliga abonnemang utan annonser.

För tillfället är det endast prenumeranter i tolv länder, bland annat Tyskland, Frankrike, USA och Storbritannien. Med uppsvinget lär tillgången breddas rejält och även nå Sverige, där vi vanligtvis endast får se prishöjningar, men när det sker finns det inga indikationer om.

Läs mer: