Nothing grundades 2020 av Carl Pei och Akis Evangelidis, båda tidigare anställda på OnePlus. Knappt ett år efter starten släpptes den första produkten, trådlösa hörlurarna Ear 1. Sedan dess har företaget släppt en telefon och ytterligare ett par hörlurar. Gemensamt för produkterna är den genomskinliga designen som gör det möjligt att se insidan av produkterna, och trenden fortsätter med Ear 2. Men den här gången har de lagt mer fokus på ljudupplevelsen.

16x9_1920x1080 (5).jpg

Röd plupp indikerar att det är höger hörlur.

16x9_1920x1080 (3).jpg

Mikrofon på utsidan hjälper för att hålla borta brus och oljud.

NothingEar-1.jpg

Genomskinliga höljet hjälper dig att hålla reda på hörlurarna.

NothingEar-10.jpg
NothingEar-8.jpg

Första generationens ljud fick en del kritik, vilket har fått Nothing att gå tillbaka till ritbordet med uppföljarna. Ljudelementen i Ear 2 är 11,6 millimeter precis som föregångarna, men mer arbete har lagts på ljudjustering för att leverera klar högfrekvent ljud och djup bas. Bland förbättringarna finns också en ny dual-chamber-design för att förbättra luftflödet och få ljudet att bli mer rumsligt.

Designmässigt är det i praktiken samma historia som föregångarna. Höljet på hörlurarna samt fodralet är genomskinligt och alla yttre komponenter går att se. Ändringarna har skett på detaljnivå, såsom att en svart remsa har placerats mellan den genomskinliga och vita plasten på hörlurarna, och att komponenterna har omorganiserats.

När det gäller batteritiden har det skett mindre justeringar. Totalt erbjuds upp till 36 timmars lyssningstid med de inbyggda batterierna i hörlurarna och fodralet, vilket kan jämföras med föregångaren som hade 34 timmar. Detta gäller dock endast när brusreduceringen är avstängd, och tiden blir kortare med brusreduceringen på. Hörlurarna erbjuder 4 timmars batteritid med brusreducering på och 6,3 timmars batteritid utan.

Nothing Ear 2 är tillgängliga att beställa nu via företagets hemsida och släpps i välsorterade elektronikbutiker den 28 mars. Priset är 1790 kronor.