CD Projekts Cyberpunk 2077 har fått vara Nvidias slagträ i att visa upp avancerad ray tracing. Utvecklarna har hållit det mest avancerade ray tracing-läget bakom lås och bom, men den 11 april släpps det efterlängtade Overdrive-läget till spelet.

I samband med Game Developers Conference avslöjas släppdatumet för det nya läget som lägger till path tracing, eller full ray tracing, i spelet. Med path tracing höjs ljusupplevelsen rejält då ljusstrålar agerar som i verkligheten och reflekteras på fler ytor, ändrar färg beroende på material och genererar ytterligare skuggning.

Specskraven för Overdrive-läget har ännu inte delats, men en uppdaterad lista kommer sannolikt att presenteras i samband med att patchen släpps. Nvidia säger att path tracing är möjligt tack vare framgångar med uppskalningstekniken DLSS 3, vilket kan ses som en indikator på att hårdvarukraven för Overdrive-läget blir ganska höga.

Den 11 april släpps Patch 1.62 till Cyberpunk 2077 som lägger till stöd för path tracing. Om du vill vara extra förberedd kan du redan nu ladda ner de senaste Nvidia-drivrutinerna som lägger till stöd för det kraftfulla ray tracing-läget.