Uppskalning i spel genom Nvidias DLSS och AMD:s FSR har blivit allt vanligare på senare tid, eftersom funktionerna kan medföra extra bildfrekvens utan att tumma nämnvärt på den upplevda grafiken. Nyligen har konceptet tagit nästa steg genom interpolering av bildrutor med DLSS 3, och AMD svarade med att avtäcka motsvarande FSR 3 när Radeon RX 7000-serien presenterades i november 2022. Nu delar AMD fler detaljer om tekniken.

På Game Developer Conference 2023 (GDC) är AMD en av de som håller låda, där just interpolering med FSR 3 diskuteras. AMD siktar på att de extra bildrutorna ska landa i dubblerad bildfrekvens jämfört med FSR 2. Samtidigt ska FSR 3, likt DLSS 3, leda till högre latens jämfört med föregångaren, och AMD arbetar med att sänka detta så mycket som möjligt.

FSR3 3.jpg
FSR3 2.jpg
FSR3 1.jpg

För spel som redan har stöd för föregångaren FSR 2 ska det enligt AMD vara lätt att implementera FSR 3 med interpolering. Därtill fortsätter det röda laget med öppen källkod för nykomlingen, precis som med tidigare FSR-tekniker. Företaget menar att öppen källkod underlättar integrering av tekniken och möjliggör större flexibilitet för utvecklare.

AMD:s FSR 3 är fortfarande under utveckling, och något lanseringsdatum för tekniken finns ännu inte tillgängligt. Hur väl tekniken står sig mot Nvidias motsvarighet återstår att se när den väl lanseras.

Vad tycker du om att höja prestanda med interpolering?