Den AI-drivna chattbotten Chat GPT har snabbt blivit ett populärt verktyg, som används för att underlätta en mängd olika uppgifter i vardagen. Tjänsten är gratis att använda, men ger även kunder möjlighet att mot betalning prenumerera på Chat GPT Plus. Plus-prenumeranter får bland annat förtur i kön vid hög belastning och snabbare svar på frågor än övriga användare.

Open AI som står bakom Chat GPT meddelar att en bugg upptäcktes tidigare i veckan. Buggen gav vissa användare möjlighet att läsa andras chatthistorik. Därtill kunde drygt en procent av Plus-användare se andra prenumeranters bankkortsuppgifter, som giltighetsdatum och de fyra sista siffrorna. Enligt företaget ska fullständiga bankkortsuppgifter dock aldrig varit tillgängliga.

Uppgifter som chatthistorik och bankkortssiffor ska ha varit tillgängliga i nio timmar den 20 mars, och Open AI menar att antalet användare vars data avslöjats är liten. För att lösa problematiken togs chattbotten ned, och en följd av detta är att chatthistorik från dessa timmar inte längre ska vara tillgänglig.

Open AI berättar att Chat GPT-buggen är åtgärdad. Enligt företaget finns det inte längre någon pågående risk för användares data.

Ställer du känsliga frågor till AI-drivna chattbottar?