Under fjolåret klubbade EU igenom krav på att enheter ska kunna laddas med USB Type-C från och med hösten 2024. Syftet med den nya regeln är både att förenkla för konsumenter och att minska mängden elskrot. Apple, som har hållit hårt i den äldre Lightning-kontakten, meddelade då att Iphone med USB Type-C var på väg. Nu blir det Airpods Pros tur att genomgå förändringen.

Enligt Apple-analytikern Ming-Chi Kuo planerar Apple att sjösätta en uppdaterad version av Airpods Pro utan Lightning-kontakt. Bred säljstart för nykomlingen väntas ske under årets andra eller tredje kvartal. Däremot väntas de marginellt mer plånboksvänliga vanliga Airpods-modellerna bli utan den uppdaterade kontakten tills vidare.

Airpods Pro fick en andra generation i september 2022, där nyheterna inkluderade bättre brusreducering, spatialt ljud och längre batteritid. Laddningsetuiet kan utöver Lightning-kabel även laddas trådlöst, men huruvida ägare får någon möjlighet byta sitt laddningsetui mot ett med USB Type-C framöver är högst oklart. Nuvarande prisnivå ligger på cirka 3 000 kronor och huruvida det kvarstår för den uppdaterade varianten med USB Type-C återstår att se.