När Nvidias keynote under evenemanget GTC 2023 tog slut var det ett något snopet sådant, åtminstone för den som tittade i hopp om att ett nytt grafikkort i Geforce RTX 4000-serien skulle dyka upp. Något gästspel från Geforce RTX 4070 uteblev och rykten till trots höll sig bolagets VD strikt till agendan, där artificiell intelligens var det dominerande ämnet för kvällen.

Bristen på avtäckande ser däremot inte ut att betyda att fler grafikkort dröjer. Det mest aktuella RTX 4070 väntas fortfarande om cirka två veckor och nu ser potentiellt sällskap att kunna ansluta sig bara någon månad senare. Föga förvånande är det Geforce RTX 4060 Ti och RTX 4060 som är näst på tur, där den förstnämndas namn bekräftas i en förpackningsdesign som hamnat på avvägar.

låddesign.jpg

Mall för RTX 4060 Ti-förpackningar

Bilden har letat sig ut via Twitter-användaren "Megasizegpu", som tidigare delat motsvarande bilder som visat sig stämma. Det rör sig om den grundläggande design Nvidias partnertillverkare utgår från när de sedan tar fram sina förpackningar. Det är en del av de förberedelser som sker innan en produktlansering, där lådor och förpackningar trycks för att stå redo till att produkterna är färdigtillverkade.

Utöver namngivning bekräftar bilden inte mycket vad gäller specifikationer. Tidigare uppgifter pekar på prestanda i klass med förra generationens RTX 3070, tillsammans med kliv ned till 128-bitars minnesbuss och 8 GB GDDR6. Det uppges få effektiv klockfrekvens om 18 000 MHz, vilket skulle ge en bandbredd på 288 GB/s.

Genom partnertillverkaren Gigabyte är det sedan tidigare känt att Ti-lösa syskonet RTX 4060 bestyckas med 8 GB GDDR6, men det är ingen garanti för att de båda får samma specifikationer. Huruvida både RTX 4060 och RTX 4060 Ti letar sig ut samtidigt är inte heller helt klarlagt. Enligt källor till Wccftech satsar Nvidia på maj månad för båda modeller, men några exakta datum framgår inte.

Läs mer om grafikkort: