För några år sedan var backplates på grafikkort ett lyxigt tillägg som främst erbjöds på mer påkostade modeller, men nu för tiden är det ett vanligt inslag i flera prisklasser. Plåtarna är emellanåt funktionella, i synnerhet på grafikkort med minneskretsar på baksidan av kretskortet. En viktig del av syftet bakom är dock onekligen det estetiska, och nu tar Powercolor den idén ett steg till.

Powercolor presenterar Devil Skins för Red Devil-varianter av företagets Radeon RX 7900-kort. Djävulsskinnen är utbytbara backplate-höljen som sitter fast med magneter. Till en början lanseras de två varianterna "Intrusive" och "Generative", där det påträngande djävulsskinnet som liknar en motorhuv är helt i plast. Den mer påkostade "Generative"-modellen består av både plast och aluminium.

Powercolor Backplate.jpg
Powercolor Backplate 2.jpg
Powercolor Backplate 1.jpg

Powercolor förklarar att dess påträngande plasthöljen gör det möjligt för varje spelare att förverkliga sin unika identitet. Därtill ska Devil Skins erbjuda oändliga designmöjligheter även utöver skrynklig reptilhud, och företaget antyder att fler djävulsskinn kan dyka upp framöver.

När Powercolors Devil Skins ska leta sig ut till butik framgår inte, men när säljstarten väl rullar igång ska "Intrusive"-modellen landa på 29 USD. Den mindre plastiga men desto otäckare "Generative"-varianten blir betydligt dyrare, med ett riktpris på 59 USD.